Nederlandstalig onderwijs in Brussel gidst in onderwijsvernieuwing

Met verschillende vernieuwende en eigentijdse projecten loopt het Nederlandstalig onderwijs van het Brussels hoofdstedelijk gewest in België voorop. Een van de blikvangers is de tienerschool, waarvan Porta 1070 in Anderlecht al helemaal operationeel is en de tienerschool op de campus Gallait in Schaarbeek van start gaat in het schooljaar 2020-2021. Die heeft minister Sven Gatz, bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, vandaag in het zonnetje gezet ter gelegenheid van de start van het nieuwe schooljaar.

Lees meer

GO! BS Carolus Magnus start in vernieuwde gebouwen

Vrijdag 30 augustus neemt GO! basisschool Carolus Magnus zijn intrek in de vernieuwde gebouwen. Als Brussels en Vlaams minister, maar vooral ook in de hoedanigheid van VGC- collegelid bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, zal Sven Gatz aan de vooravond van het nieuwe schooljaar met zijn aanwezigheid de officiële opening kracht bijzetten.

Lees meer

VGC-College geeft Gatz groen licht voor aanbesteding Pacheco-scholenproject

Het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft Brussels minister Sven Gatz groen licht gegeven voor de aanbesteding van het multifunctioneel scholenproject Pacheco.

Lees meer

 

Sterke liberale accenten in Brussels regeerakkoord

Open Vld-onderhandelaars Sven Gatz en Guy Vanhengel blikken tevreden terug op het resultaat van de onderhandelingen over een Brussels regeerakkoord. De Brusselse liberalen hebben enkele belangrijke programmapunten van Open Vld In het regeerakkoord laten opnemen.
Lees meer